Jimmy Carter bëhet ish presidenti më i vjetër që ka jetuar më së gjati

Jimmy Carter bëhet ish presidenti më i vjetër që ka jetuar më së gjati

Jimmy Carter ishte presidenti i parë i SHBA-së që ka lindur në spital.

Ai këtë të premte shënon një përvjetor duke u bërë ish presidenti më i vjetër që ka jetuar më së gjati, shkruan CNN.

Me 94 vjet dhe 172 ditë, Carter ka kaluar rekordin e mbajtur deri vonë nga ish presidenti, George H.W. Bush.

“Ai dhe zonja Carter dalin ecin dhe kanë ndjekur një dietë të shëndetshme përgjatë gjithë jetës së tyre”, ka thënë zëdhënësja e Carter Centre, Deanna Congiloe.

“Së bashku Presidenti dhe zonja Carter janë të përcaktuar që të përdorin ndikimin e tyre për aq sa munden për ta bërë botën më të mirë dhe miliona njerëz të varfër në botë janë mirënjohës për vendosmërinë dhe zemrën e tyre”.

Qendra nuk ka njoftuar për ndonjë festim të veçantë.

“Por ne në Carter Cente jemi thellë mirënjohës për shërbimin që ka bërë gjatë gjithë jetës që miliona njerëz të varfër në mbarë botën të përfitojnë”.

Si fitues i Çmimit Nobel për Paqe dhe tre çmimeve Grammy, ish presidenti Jimmy Carter, tani i shtohet edhe se është ish presidenti amerikan që ka jetuar më së gjati.