​BMW X7 tërheq 31 SUV luksoze

​BMW X7 tërheq 31 SUV luksoze

Menjëherë pas shitjes së madhe të BMW SUV, prodhuesi gjerman u detyrua të kryejë shërbimin e jashtëzakonshëm të këtij automjeti në SHBA për shkak të problemeve të mundshme me bulona.

Sipas Agjencisë Kombëtare të SHBA Traffic Safety (NHTSA), kampanja e shërbimit është bërë për shkak se bulonat nuk kanë qenë të  forcuar siç duhet, në mënyrë që në rast aksidenti do të përbënte një problem të sigurisë dhe një rrezik shtesë të lëndimit të pasagjerëve.

Tërheqja mbulon dy versionet e modeleve BMW SUV - xDrive40i X7 dhe xDrive50i, por vetëm për ato automjete, të cilat kanë opsionin e ulëseve "Business lounge."

NHTSA llogarit vetëm 31 automjete të tilla, dhe serviset e BMW në SHBA nuk do të kenë shumë punë gjatë kontrollit të automjetit të kontestuar.

Rrethana lehtësuese sipas prodhuesit është se të gjitha këto automjete janë ende në parkingun e shitjeve në të gjithë Amerikën. Siç u tha, tërheqja filloi në fund të shkurtit, por nuk dihet nëse ajo ka përfunduar.

BMW X7 në SHBA kushton 73.900 dollarë në version xDrive40i me 3.0-litra motor 6-cilindër prej 340 kuaj fuqi, ndërsa xDrive50i me motor V8 4.4 twin-turbo me 462 kuaj fuqi ka një çmim fillestar prej 92.600 dollarë.