Toyota siguron falas patentat për elektrifikimin e automjeteve

Toyota siguron falas patentat për elektrifikimin e automjeteve

Prodhuesi japonez njoftoi se do të japë falas rreth 24.000 patenta të saj për teknologji në lidhje me elektrifikimin e automjeteve.

Duke pasur parasysh sasinë e kohës, parave dhe burimeve të nevojshme për zhvillimin e mobilitetit të qëndrueshëm për të kontrolluar rritjen e emisioneve të dëmshme dhe përdorimin e vazhdueshëm të teknologjisë aktualisht në dispozicion, Toyota Motor Corporation ka marrë masa në lidhje me patentat e tyre dhe njohuri teknike për të nxitur më tej më të gjerë përdorimin e automjeteve të elektrifikuar.

Së pari, Toyota tha se do të japë licenca falas në gati 24,000 patentave që ka duke përfshirë disa aplikacione që janë ende në proces, teknologji lidhur me elektrifikimin e automjeteve.

Së dyti, Toyota do të sigurojë mbështetje teknike falas për prodhues të tjerë, të cilët zhvillojnë dhe shesin automjete të elektrifikuar kur përdoren elektromotorët, bateritë dhe sistemet e menaxhimit të energjisë, kompjuterë kontrolli dhe teknologji të tjera në lidhje me elektrifikimin e automjeteve, si pjesë e sistemit të Toyota në makina.

Me dhënien e licencave falas dhe ofrimin e mbështetjes teknike për sistemet e tyre të elektrifikimit të automjeteve, Toyota synon të promovojë më tej përhapjen e automjeteve të elektrifikuar dhe kështu të ndihmojë qeveritë, prodhuesit e makinave dhe shoqërinë për të arritur qëllimet e caktuara që lidhen me ndryshimet klimatike.