Bëhet zbulimi i madh në varrin e lashtë egjiptian

Bëhet zbulimi i madh në varrin e lashtë egjiptian

Dhjetëra minj të mumifikuar janë në mesin e kafshëve të gjetura në një varr të lashtë egjiptian.

Varri daton më shumë se 2000 vite më parë në qytetin e Akhmimit dhe besohet se i përket një zyrtari të lartë.

"Ky është një nga zbulimet më emocionues ndonjëherë në zonë", tha Mostafa Waziri, nga Ministria e Antikiteteve në Egjipt.

Një mumie njerëzore është gjetur brenda varrit, së bashku me më shumë se 50 minj, mace e fajkonj të mumifikuar që  datojnë në epokën e Ptolemeut.

Zbulimi u bë nga ministria për tërheqjen e turistëve në qytetërimin dhe antikitetet e Egjiptit.