Kosova dhe Turqia thellojnë bashkëpunimin në fushën e filmit

Kosova dhe Turqia thellojnë bashkëpunimin në fushën e filmit

Kosova dhe Turqia së shpejti pritet të nënshkruajnë marrëveshjen shtetërore të bashkëprodhimit në fushën e filmit, e cila pritet të hapë mundësi të mëdha bashkëpunimi në këtë fushë.

Kështu ka bërë të ditur Qendra Kinematografike e Kosovës përmes një njoftimi.

Ky njoftim i QKK-së vjen pas një prezantimi që është kjo qendër pati në kuadër të Festivali Ndërkombëtar i Filmit të Stambollit, i cili këtë vit shënon edicionin e 38-të tij.

QKK, përmes këtij njoftimi bënë të ditur se Kosova po merr pjesë në programit “Meetings on the Bridge” të Festivalit të Filmit Stambolli, program i dedikuar për industrinë e filmit të këtij festivali, më një grup producentësh.