Këto ushtrime mund t’i bëni edhe kur jeni në punë

Këto ushtrime mund t’i bëni edhe kur jeni në punë

Në një javë tipike të punës, njerëzit shpenzojnë pjesën më të madhe të ditës së tyre të ulur në tavolinat e tyre.

Kur dikujt i thoni se punoni në kompjuter mund të tingëllojë si puna më e relaksuar në botë, por është krejt e kundërta. Keni shumë probleme me trupin tuaj e sidomos me shpinën.

Kurrizi luan një rol shumë të rëndësishëm. Shëndeti shpinës tuaj është faktori i vetëm më i rëndësishëm në përcaktimin e shëndetit tuaj të përgjithshëm dhe jetëgjatësisë.

Më poshtë janë disa nga ushtrimet më të thjeshta, por efektive për kurrizin tuaj që mund t’i bëni kudo – edhe në zyrën tuaj.

maxresdefault

Të gjithë ju që punoni në kompjuter, filloni tani.

-Bëni ushtrime me qafën dhe kokën tuaj

-Kujdesuni të relaksoni supet tuaja sa më shpesh

-Mos u lëshoni në tavolinën tuaj të kompjuterit

-Lëvizni në zyre për disa minuta duke e mbajtur shpinën tuaj drejt

-Pjesa e poshtme e kurrizit ka shumë rëndësi, masazhojeni sa më shpesh

bigstock-leg-exercise-durrng-office-wor-49857992