Mbrëmje artistike kushtuar kompozitorit të mbi 120 veprave Josif Minga

Mbrëmje artistike kushtuar kompozitorit të mbi 120 veprave Josif Minga

Një mbrëmje kushtuar mjeshtrit të madh, Josif Minga, kompozitorit dhe përpunuesit të mbi 120 veprave muzikore gjatë karrierës së tij 40 vjeçare erdhi për publikun korçar.

Aktiviteti i zhvilluar mbrëmjen e së shtunës në sallën e teatrit të qytetit , mblodhi emra të njohur të muzikës e artit si dirigjenti i korit Lira Pandi Bello, këngëtarët e mirënjohur Eli Fara, vëllezërit Prifti, Sherif Merdani e disa interpretues të njohur korçarë.

Mjeshtri i Madh e nisi karrierën në moshën 19-vjeçare duke u bërë pjesë e festivaleve të këngës dhe në mbrëmjen kushtuar atij, Minga dirigjoi orkestrën teksa artistët performonin këngët e tij.

Krijimet e suskesshme ndër vite me interpretimin mjeshtëror të këngëtarëve ofruan një spektakël për të pranishmit.


MË SHUME NGA Kulturë