Java mesatare e punës në BE 40.2 orë në javë

Java mesatare e punës në BE 40.2 orë në javë

Java mesatare e punës në vendet e Bashkimit Evropian zgjat 40.2 orë, ku sipas të dhënave të fundit të Eurostatit nga viti 2017, meshkujt punojnë mesatarisht pak më gjatë 41 orë, derisa femrat 39,3 orë.

Punonjësit në sektorin e minierave punojnë më gjatë – mesatarisht 42 orë, ndërsa java më e shkurtër e punës është në arsim – 38.1 orë.

Java më e gjatë e punës në BE është në Britani të Madhe – 42.1 orë, pasuar nga Zvicra (41.8), Qipro (41.6), Austria (41.3), Greqia dhe Portugalia (41 orë).