Presidenti i BERZH-it sot do të vizitojë Kosovën

Presidenti i BERZH-it sot do të vizitojë Kosovën

Presidenti i BERZH-it, Sir Suma Chakrabarti, sot do ta vizitojë Kosovën gjatë një turneu në rajonin e Ballkanit Perëndimor në përgatitje për takimin vjetor të Bankës për vitin 2019 që do të mbahet në Sarajevë në muajin maj.

Gjatë qëndrimit të tij njëditor, Chakrabarti do të takohet me zyrtarë qeveritarë, duke përfshirë kryeministrin Ramush Haradinaj, ministrin e Financave Bedri Hamza dhe ministrin e Zhvillimit Ekonomik Valdrin Lluka, raporton RTKlive.

Në takimet e tij, kreu i BERZH-it do ta ritheksojë zotimin e Bankës ndaj shtetit dhe tërë rajonit të Ballkanit Perëndimor. Ai gjithashtu do ta riafirmojë qëndrimin e Bankës si një partner strategjik i Kosovës dhe investitor kryesor institucional me mbi 363 miliona euro të investuara deri më sot në 63 projekte. Fokusi i Bankës në Kosovë është në përkrahjen e zhvillimit konkurrues të sektorit privat, përmirësimin e sigurimit të energjisë, qëndrueshmërinë dhe konektivitetin mbështetës si dhe në integrimin rajonal.

BERZH i shtoi aktivitetet e saj në Ballkanin Perëndimor vitin e kaluar dhe investoi më shumë se 1.1 miliarda euro përmes 67 projekteve. Përgjatë gjithë rajonit, synohet ruajtja ose rritja e lehtë e këtij niveli. Në Kosovë, BERZH po e synon një rritje të ndjeshme të investimeve, nga 52 miliona euro sa ishin në vitin 1982, në 100 miliona euro gjatë periudhës së ardhshme.

Qyteti i Prishtinës iu bashkua programit të gjelbërimit urban të BERZH-it, ‘BERZH Green Cities’, në fund të vitit 2018. Kjo do ta ndihmojë qytetin në identifikimin e veprimeve dhe investimeve prioritare që do të implementohen gjatë përmirësimit të infrastrukturës së saj.


MË SHUME NGA Ekonomi