Drita ndihmon në shërimin e Alzheimer?

Drita ndihmon në shërimin e Alzheimer?

Shkencëtarët po shpresojnë shumë në terapi të lehta si shërim i mundshëm për sëmundjen e Alzheimerit – dhe një studim i ri sugjeron se ka merita për idenë radikale.

Në vitin 2015, një neurolog në Boston zbuloi se drita që ndriçonte në sytë e minjve që vuajnë nga çrregullimi mendor për një orë në ditë, ndaloi vdekjen e qelizave në trurin e tyre duke shpërbërë grumbullimin e proteinave.

Edhe pse gjetjet ishin të forta, kishte skepticizëm të përhapur se një gjë e tillë mund të funksiononte.

Por tani, kur edhe pritet të fillojnë testimet me njerëz, ekipi në MIT ka botuar hulumtime të reja që tregojnë se si funksionon terapia e dritës, duke synuar kimikatin që krijon grumbullimin e proteinave

Ata kanë sugjeruar se mund të jetë edhe më e fuqishme se sa mendohej më parë.


MË SHUME NGA Shëndetësi