VIDEO - Java e shëndetit mendor

VIDEO - Java e shëndetit mendor

Shëndeti mental është një temë e ndjeshme por edhe tabu për faktin se nuk diskutohet shumë, nuk është një sëmundje që e shohim shumë pasi nuk e kufizon aftësi të kufizuara siç janë rastet me autizëm apo të ngjashme por është një sëmundje e padukshme pasojat e së cilës i vërejmë më shumë.

Sipas një studimi thotë se kosovarët janë populli më i lumtur në rajon, është e çuditshme pasi njerëzit që i takojmë në radhë të parë flasin për ankesa, po ashtu është e çuditshme që ne si shoqëri nuk flasim për problemet që i kemi, nuk flasim për sfidat me të cilat ballafaqohemi apo edhe për çështjet në të cilat kalojmë, thot Blind Skeja, në emisionin 'Aktual' në RTK3, për javën e shëndetit mendor që shënohet nga Qendra për Informim dhe Përmirësim social (QIPS) përmes aktivitetit 'Terapia e artit'

"Ne si shoqëri nuk flasim për problemet sepse mendojmë se do të dalim të dobët para tyre, kjo nuk na lejon të zhvillohemi dhe hyjmë në një vrimë prej nga është më problem të dalim'' tha Skeja.

Për më tepër ndiqeni emisionin e plotë: