Ivan Gunduliç: Himni i Lirisë

Ivan Gunduliç: Himni i Lirisë

Himni i Lirisë

O e bukura, e dashura, e ëmbla liri,

më e shenjta dhuratë që Tynëzot na fali,

burimi i së vërtetës dhe njerëzores lavdi,

e vetmja stoli e kësaj Dubrave

as gjithë argjendi, ari e jetët njerëzore,

s’vlejnë sa bukuria jote me pastërti hyjnore!

 

(Përktheu Salajdin Salihu. Marrë nga numri i pestë i revistës “Akademia”)