Bugatti Chiron provon shpejtësinë në pistën me kthesa

Bugatti Chiron provon shpejtësinë në pistën me kthesa

Qëllimi kryesor ishte të provohen aftësitë, që ky Chiron i ka nëpër kthesa kur është në shpejtësi të lartë.

Për të provuar mundësitë që i ka në kthesa, Bugatti i ka dërguar tri modele Chiron në pistën me kthesa që dikur shfrytëzohej nga Formula One.

Në mesin e tri modeleve ishte edhe Chiron Sport, që është i fokusuar për pista, më i lehtë dhe më i shkathtë në lëvizje. Mirëpo, me këtë rast, është dashur të provohet se sa janë të aftë në kthesa, për t’ja dalë të kalojë nëpër pista të lakuara.

“Megjithëse kjo makinë shkon shumë shpejtë në zona të drejta, të kthyerit dhe lakesat e shumta nuk i kemi provuar. Ishte një munësi e mirë” thuhet në raportin e kompanisë.

Rezultatet thuhet të jenë të mira, megjithëse Bugatti nuk ka shpërndarë të dhëna lidhur me provat e realizuara.