SHBA zhvillojnë fshehurazi raketën “ninxha”

SHBA zhvillojnë fshehurazi raketën “ninxha”

Shtetet e Bashkuara kanë zhvilluar një raketë sekrete për të kryer sulme të sakta ndaj terroristëve, pa shkaktuar dëme të civilëve që janë në afërsi të sulmit, dhe sipas Wall Street Journal, raketa tashmë ka dëshmuar vlerën e saj të përdorshme në terren.

R9X është një version i modifikuar i Hellfire i një rakete antitank, dhe në vend të një shpërthimi, raketa përdor forcën e parë për të eliminuar objektivin, transmeton KosovaPress.

Wall Street Journal thotë se një goditje në objektivin e synuar duket të jetë “një antilë që bie me shpejtësi të lartë nga qielli”, raportoi Business Insider.

Ajo që e bën armë veçanërisht vdekjeprurëse është se ajo ka gjashtë thika të gjata që hapen pak para goditjes, duke shkatërruar gjithçka në rrugën drejt objektivit.

Zhvillimi i një rakete sekrete filloi në vitin 2011 si një përpjekje për të zvogëluar numrin e viktimave civile në luftën kundër terroristëve, veçanërisht për shkak se ekstremistët shpesh përdorën civilët si një mburojë të drejtpërdrejtë.