Promovohet libri me poezi “Sfinksi pyet sërish”

Promovohet libri me poezi “Sfinksi pyet sërish”

Promovohet libri me poezi “Sfinksi pyet sërish”, i autorit Ismail Syla, që nëpërmjet vargjeve barten dëshmitë e kohërave dhe të unit poetik e që shkojnë kah bota e qytetëruar.

Shkrimtari Ismail Syla, duke falënderuar të pranishmit, lexoi dy epe nga libri i ri i botuar me poezi.

“Ndoshta pamjet e pardjeshme të Tiranës, por edhe këto që i kemi ne këtu, tregojnë se ne shpeshherë, jo Serbia, por ne parajsën tonë dimë ta djegim vet. Unë rrjedh nga fshati Kishnarekë dhe babi im, Dauti si dhe mixha i tij, Musliu, kanë qenë mullinxhinj. Për të përpjekur për ta treguar dhe zbërthyer tipin e poetikës time, unë jam biri i mullinxhisë. ‘Mulliri me dy gurë’, situata politike në Shqipëri dhe në Kosovë, është një ç’akordancë e tmerrshme dhe në lëvizje, në një kaos të jashtëzakonshëm. ‘Mulliri që ka dy gurë, njëri ngjitun në pyka, i mbush drithë e miell thasët me dy gryka’. Kaq përfundon, epi”, theksoi Syla.