Magnezi lehtëson dhimbjet e ciklit

Magnezi lehtëson dhimbjet e ciklit

75 përqind e grave vuajnë nga simptomat e ciklit menstrual (PMS) në një pikë në jetën e tyre, duke përfshirë dhimbje koke, dhimbje të barkut, nervozë dhe shtim në peshë.

Drejtori ushqimor i Healthista, Rick Hay, ka sugjeruar një trajtim të thjshtë pë PMS – magnezin.

“Nëse vuani nga PMS, provoni të merrni çdo ditë magnez. Kjo do të lehtësojë nivelin e stresit dhe ankthit, si dhe do të ndihmojë me dhimbjet e kokës dhe dhimbjet e muskujve “, thotë Hay.

Magnezi është një mineral thelbësor që luan një rol vendimtar në më shumë se 300 reaksione të ndryshme enzimatike në trup çdo ditë.

Gjetjet e hulumtimit tregojnë se magnezi mund të ndihmojë në arritjen e gjumit çlodhës gjatë natës, zvogëlimin e simptomave të PMS, dhimbjes kronike, lodhjes, dhe migrenës.