Nëse urina juaj ka këtë ngjyrë mund të jetë shenjë e kancerit të prostatës

Nëse urina juaj ka këtë ngjyrë mund të jetë shenjë e kancerit të prostatës

Kanceri i prostatës konsiderohet kanceri më i zakonshëm në meshkuj në Britani të Madhe, gjë që e bën të dukshëm simptomat shumë të rëndësishme.

Një shenjë e sëmundjes potencialisht vdekjeprurëse për t'u vetëdijshëm është të kesh një urinë me ngjyra të caktuara.

Simptomat e kancerit të prostatës mund të jenë të vështira për t’u identifikuar, pasi ato zhvillohen ngadalë dhe nuk mund të shfaqen për shumë vite.

Ato zakonisht shfaqen kur prostata është mjaft e madhe për të ndikuar në tubin që mbart urinën nga fshikëza e njohur si uretra. Kur kjo ndodh, mund të ndodhin simptoma që ndikojnë në mënyrën se si shfletoni.

Ju mund të ndjeni një nevojë për rritje të urinimit derisa fshikëza juaj nuk është zbrazur plotësisht. Por një tjetër simptomë që duhet shënuar ka të bëjë me ngjyrën e urinës suaj.

Sipas Studimit të Kancerit në Britaninë e Madhe, gjaku në urinë ose urina e kuqe është simptomë e kancerit të prostatës.

Ekspertët thonë se kjo është një shenjë e zakonshme e kancerit të prostatës së avancuar, andaj duhet të shikoni menjëherë te mjeku.  

Kushte të tjera ku mund të ndodhë, përfshijnë një infeksion të traktit urinar, gurët e veshkave ose të fshikëzës dhe prostatë të zgjeruar.

Një prostatë e zgjeruar nuk është zakonisht një kërcënim serioz për shëndetin dhe është i zakonshëm te meshkujt mbi moshën 50-vjeç. Shkaku nuk është i njohur, por besohet të jetë i lidhur me ndryshimet hormonale me kalimin e moshës.

Simptoma të tjera të kancerit të prostatës të listuara nga Cancer Research UK përfshijnë:

-Urinimi gjatë natës

-Rrjedhja e urinës

-Problemet me ereksion

Trajtimi i kancerit të prostatës varet nga gjendja shëndetësore e individit.

Nëse kanceri nuk është përhapur përtej prostatës ose nuk është përhapur shumë larg, atëherë gjëndra e prostatës mund të hiqet përmes rrugës kirurgjike.

Gjithashtu mund të ofrohet radioterapia dhe terapia hormonale.

Testi i PSA është metoda e rekomanduar për të kontrolluar nëse keni këtë sëmundje.


MË SHUME NGA Shëndetësi