Kuvendi i Kosovës përkujton masakrën e Dubravës

Kuvendi i Kosovës përkujton masakrën e Dubravës

Kuvendi i Kosovës ka përkujtuar 20-vjetorin e masakrës së Dubravës, në një seancë të veçantë, ku deputetët kërkuan që kriminelët të arrestohen dhe të dalin para drejtësisë.

Në këtë seancë, deputetët e mbijetuar nga masakra e Dubravës rrëfyen edhe njëherë përjetimet e tyre, dhe treguan emrat e atyre për të cilët thonë se kanë dëshmi se janë përgjegjës për atë që ka ndodhur dy dekada më parë.

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli tha se Kosova duhet të veprojë institucionalit dhe jo vetëm të numërojë plagët që ka.

Nait Hasani, i mbijetuar i masakrës, tash deputet i Kuvendit të Kosovës, tha se që dy dekada drejtësia nuk është marrë me këtë rast. Ai tha se asnjë qeveri, dhe as institucionet e drejtësisë nuk e kanë çarë kokën për masakrën e Dubravës, për të cilën përmendi emrat e atyre që kanë qenë të përfshirë në krime.

E pse është heshtur kjo masakër, deputeti i PDK-së thotë se i di arsyet.

Një tjetër i mbijetuar i masakrës, deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje Liburn Aliu tha se për masakrën e Dubravës ekzistojnë dëshmi dhe se aty kanë qenë të përfshira drejtpërdrejt struktura shtetërore serbe.

Deputeti i AAK-së Rasim Selmanaj, i cili gjithashtu i mbijetoi kësaj masakre, përmendi emrat e personave që ai tha se kanë qenë të përshirë në kryerjen e krimeve me urdhër të qeverisë së Serbisë. 

Në këtë seancë, shefi i deputetëve të Nismës Socialdemokrate, Bilall Sherifi tha se nuk është vonë për ndjekjen e krimeve.  

Ndërkohë që një tjetër kërkesë që drejtësia të vihet në vend erdhi edhe nga Lidhja Demokratike e Kosovës.

E deputeti nga radhët e Nismës Socialdemokrate, Milaim Zeka tha se shteti i Kosovës nuk ka bërë pothuajse asgjë për të burgosurit politikë dhe as për masakrat, ndonëse ka mundur të prodhohen qindra filma dokumentarë që do ta tronditnin botën.