Vdes Nancy Wigginton, lexuesja e parë e lajmeve të BBC

Vdes Nancy Wigginton, lexuesja e parë e lajmeve të BBC

Ka ndërruar jetë në moshën 93 vjeçare gruaja e parë e cila lexoi lajmet në televizionin e njohur BBC.

Nancy Wigginton, e njohur më mirë si Nan Winton, u bë lajmëruesja e parë televizive për femra më 20 qershor 1960.

Winton ishte një gazetare me përvojë, e cila kishte punuar në Panorama dhe në Town dhe Around para se të hynte në ekipin e leximit të lajmeve televizive.

Moderatorja e lajmeve në radio dhe televizion e cila jetonte në Bridport, Dorset, vdiq në spital më 11 maj.