Operatori mobil britanik EE do të fillojë me shërbime 5G

Operatori mobil britanik EE do të fillojë me shërbime 5G

Operatori më i madh i telefonisë celulare britanike EE synon të lansojë shërbimin e parë 5G në vend javën e ardhshme, por nuk do të ofrojë aparate Huawei derisa e ardhmja e kompanisë kineze të bëhet e qartë pas problemeve të saj me Shtetet e Bashkuara.

EE, në pronësi të ish BT monopolit të telekomit britanik, tha se planifikoi të lansojë rrjetin 5G në gjashtë qytete, duke përfshirë Londrën, që nga 30 maji. Ajo synon të ketë 1,500 vende 5G deri në fund të vitit 2019, raporton “Reuters”.

Celularë Huawei ishin pritur të ishin në mesin e pajisjeve në dispozicion në rrjetet e reja të shpejta.

Por shefi ekzekutiv i EE Mark Allera u tha gazetarëve se përdorimi i pajisjeve Huawei 5G tani ishte ndaluar derisa të mund të ishte i sigurt se pajisjet do të mbështeteshin për jetën e tyre.

Prodhuesi i dytë më i madh i telefonit në botë shkon në pajisjet e saj në platformën Android të Google jashtë Kinës, por Departamenti i Tregtisë i SHBA bllokoi Huawei-n nga blerja e mallrave të SHBA-së javën e kaluar, duke hedhur në pyetje përditësimet e ardhshme të softuerit.

Gama e smartfonëve EE 5G tani do të përfshijë modele nga Samsung, LG dhe OnePlus.