Facebook mbyll 3 miliardë llogari të rreme

Facebook mbyll 3 miliardë llogari të rreme

Rrjeti shoqëror njoftoi se ka mbyllur më shumë se tre miliardë llogari të rreme nga tetori në mars, që është dy herë më shumë se gjashtë muajt e mëparshëm.

Një raport i ri në Facebook i lëshuar sot nuk thotë se sa llogari të rreme mund të mbyllen.

Facebook viteve të fundit përballet me shuarjen e llogarive të gjeneruara nga kompjuterët për të përhapur spam, lajme të rreme dhe përmbajtje të tjera të papërshtatshme.

Ndryshe, Facebook ka 2.4 miliardë përdorues aktivë mujorë. Shumica e llogarive  të larguara nuk do të vërehen në këtë numër, megjithatë, kompania vlerëson se pesë për qind e përdoruesve aktivë të saj mujorë janë të rremë.