Muzika dhe vallja tradicionale kumbon në Lushnjë!

Muzika dhe vallja tradicionale kumbon në Lushnjë!

Në Lushnjë ngriti siparin edicioni i 10 i festivalit Folklorik Kombëtar i Valles Burimore. Grupe folklorike nga të gjitha trevat shqiptare do të prezantohen me më të mirat e traditës popullore.

Muzika dhe vallja tradicionale po kumbon në Lushnjë!

Në qytetin myzeqar nisi edicioni i X i festivalit Folklorik Kombëtar i Valles Burimore.

Para së të ngjiten në skenë grupet folklorike përshkruan rrugët e qytetit nën tingujt e muzikës popullore.

Sipas traditës 10 vjeçare, Grupi Folklorik “Vaçe Zela” çeli festivalin, transmeton oranews.

Më tej në natën në parë në skenë para publikuar dhe jurisë interpretuan Grupi i Dropullit, Klosit e me radhë.

Pas dy netëve konkurrim, juria do të shpallë fituesit e këtij edicioni Jubilar.


MË SHUME NGA Kulturë