Kirurgët heqin tumorin më të madh të trurit në botë

Kirurgët heqin tumorin më të madh të trurit në botë

Kirurgët në Indi kanë hequr atë që pretendojnë të jenë është tumori më i madh i trurit ndonjëherë.

Një 31-vjeçar thuhet se kishte jetuar për 20 vjet me tumor, pasi ishte i frikësuar t’i nënshtrohej operimit.

Deri në kohën që u hoq, tumori peshonte 5 kg, që mjekët thanë se është më i madhi i regjistruar ndonjëherë në raportet mjekësore.

Kirurgu i tij tha se tumori – që raportet lokale thuhej se ishte kanceroze – ishte pothuajse e njëjtë me të gjithë pjesën tjetër të kokës së tij.

Njeriu i njohur si Sakthivel, është duke u rikuperuar pa probleme.

“Pacienti po shërohet mirë dhe tani është në dietë të plotë. Ai ndihet i liruar nga ‘një barrë e madhe mbi kokën e tij’”, tha profesori Trimurti Nadkarni, i cili udhëhoqi kirurgjinë.

Ndryshe, tumori ishte shfaqur kur Sakthivel ishte 11-vjeç dhe asnjëherë më parë nuk i ishte nënshtruar trajtimit mjekësor.