E rrallë, lind hibridi i zebrës dhe gomarit

E rrallë, lind hibridi i zebrës dhe gomarit

Një hibrid zebrës dhe gomarit ka lindur në një kopsht zoologjik në Lipetsk të Rusisë.

Kafsha e rrallë është rezultat i një çiftëzimit të një gomari dhe një zebre në kopshtin zoologjik.

Zebroidi lindi të shtunën dhe tashmë është ngritur në këmbët e saj.

Lindja e një kafshe të tillë është vërtet e rrallë për Rusinë. Deri më tani, ka qenë vetëm një zebroid i njohur në vend, i cili ka punuar në një cirk të Moskës, transmeton oranews.

Kafsha ngjason me një gomar, ka veshë të mëdhenj dhe qime ngjyrë kafe të çelët, megjithatë këmbët janë të ngjashme me të zebrës.

Kryqëzimi i rrallë u arrit nga zebra e quajtur Vanda dhe gomar Zhorik.


MË SHUME NGA Kuriozitete