Trump kërcënon t’i rris tarifat për Kinën

Trump kërcënon t’i rris tarifat për Kinën

Presidenti i SHBA, Donald Trump, ka paralajmëruar Pekinin se mund të marrë masa shtesë për mallrat kineze përfshirë rritjen prej 300 miliardë dollarë nëse është e nevojshme, por shtoi se ende shpreson për një marrëveshje.

Tarifat do të synonin eksportet e mbetura të Kinës në SHBA.

“Në bisedimet tona me Kinën po ndodhin shumë gjëra interesante… Do të shohim se çfarë do të ndodh… unë mund të shkoj në një rritje tjetër të paktën 300 miliardë dollarë dhe këtë do ta bëj në kohën e duhur,” u tha Trump gazetarëve të enjten, siç citohet nga Reuters.

Presidenti nuk dha hollësira se cilat mallra mund të vihen në shënjestër nga rritjet e tarifave.

Megjithatë, Trump thotë se ai mendon se Kina dhe një vend tjetër i përfshirë në tensione tregtare me Uashingtonin, Meksika, dëshirojnë të bëjnë një marrëveshje. Më parë, Trump kërcënoi me vendosje të tarifave prej pesë për qind në të gjitha mallrat meksikane duke filluar javën e ardhshme, shkruan RT.

“Unë mendoj se Kina dëshiron të bëjë një marrëveshje ndërsa Meksika dëshiron të bëjë një marrëveshje të keqe”.