Në gjurmët e një vendbanimi të panjohur ilir

Në gjurmët e një vendbanimi të panjohur ilir

Një mision shqiptaro-polak i arkeologjisë ka rënë në gjurmët e një vendbanimi ilir mbi 2300 vjeçar.

 Vendbanimi është zbuluar në zonën e Bushatit, rreth 10 kilometra larg Shkodrës.

Arkeologët thonë se bëhet fjalë për një objekt arkeologjik, që zgjon interes nga pikëpamja shkencore, pasi gjendet shumë afër Shkodrës dhe Lezhës.