Pompeo: Nuk duam luftë me Iranin

Pompeo: Nuk duam luftë me Iranin

Sekretari i Shtetit amerikan Mike Pompeo e quajti ‘të pagabueshme’ deklaratën se Irani ishte përgjegjës për sulmet e javës së kaluar në depozita nafte në Gjirin e Omanit, por tha se SHBA nuk dëshironin të hynin në luftë me Teheranin.

Ai tha për Fox News of Sandcastle se presidenti Trump ka bërë gjithçka për të shmangur luftën.

“Ne nuk duam një luftë ", tha kreu i Departamentit të Shtetit.

Megjithatë, ai shtoi se Uashingtoni do të garantojë lirinë e lundrimit përmes zonave detare me rëndësi jetike.

"Shtetet e Bashkuara do ta sigurojnë këtë duke ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme, diplomatike dhe të tjera për të arritur këtë," tha Pompeo.