Çfarë rrezikon shëndetin e eshtrave dhe zemrës?

Çfarë rrezikon shëndetin e eshtrave dhe zemrës?

Studimet kanë treguar se preparatet e kalciumit rrisin rrezikun e infarktit me 31%, ndërsa në të njëjtën kohë pakësojnë rrezikun e thyerjeve të kockave.

Bëhet fjalë për të ashtuquajturin paradoksi i kalciumit 1, ose thjesht fakti që kockat tona kanë nevojë për kalcium, dhe jo për zemrën tonë.

Ekziston një numër në rritje i studimeve që tregojnë se njerëzit kanë më shumë dëm sesa përfitimet nga preparatet e kalciumit, pasi ato grumbullohen në arterie dhe në të njëjtën kohë nuk precipitojnë në eshtra.

Ky paradoks nuk është rezultat i kalciumit të pamjaftueshëm në dietë, por sasi së pamjaftueshme të vitaminave K2 dhe D3.

Vitamina D përmirëson aftësinë e trupit tuaj për të absorbuar kalcium nga ushqimi në zorrët, dhe përmirëson shëndetin e kockave. Njerëzit mund të marrin sasi të mjaftueshme të vitaminës D nga rrezet e diellit, por ky nuk është një burim i mjaftueshëm i vitaminës D.

Është e nevojshme për të marrë vitaminë D shtesë, nëpërmjet ushqimit ose shtesave.

Për trupin që të jetë në gjendje të përdorë siç duhet këtë kalcium nga ushqimi, kërkohet vitamina K2, e cila mbron nga osteoporoza dhe thyerjet.