Nënshkruan Memorandum Mirëkuptimi për modernizimin e sektorit të bujqësisë

Nënshkruan Memorandum Mirëkuptimi për modernizimin e sektorit të bujqësisë

Komuna e Mitrovicës Attachments2:24 PM (0 minutes ago) to agim.bahtiri, blerina.h.kastrati, c.ibishi, erseka.hasanaj, fehime.karakashi, gazmend78, info, info, info, info, info, info, info, info, istogu1, lajme, lajmet, lavdim.musa, mejremetahirukaj, musabegu, perparim.shala, portaliditori, post, redaksia, redaksia, redaksia, safet.kamberi, xhelalhama, 7, alidin_damati, Arjeta, artan_xhaka, Asllan, Bahrie, behar, Bislim, Bota, dea_mustafa, Ekonomia, Enis, Enis, ,,

Në këtë takim i pranishëm ishte edhe nënkryetari i komunës, Faruk Mujka, drejtori për Bujqësi dhe Zhvillim Rural, Ekrem Sadiku si dhe Rrustem Abiti nga Oda Ekonomike e Kosovës.

Me këtë rast kryetari Bahtiri ka thënë së nënshkrimi i këtij memorandumi, pas projektit të “Trepçës”,  nënkupton realizimin e projektit më madhorë që nga pas lufta për vendin tonë i cili është një hap shumë i rëndësishëm për sektorin e bujqësisë.

“Shpreh gadishmërin time të plotë dhe të institucionit për implantimin e këtij projekti, gjithashtu do të ofroj të gjitha njohuritë e mija nga fusha e biznesit duke garantuar edhe shitjen produkteve në vende të ndryshe të Evropës”, ka thënë kryetari Bahtiri.

Ai më tutje ka shtuar se ky projekt është  një mundësi e mirë për  punësim dhe zhvillim ekonomik  ndërsa fermerët e komunës sonë do të trajnohen dhe të qertifikohen nga ekspertë ndërkombëtarë.

Ky projekt do të realizohet në koordinim me disa akterë, që janë njohës të mirë të kësaj fushe, si Oda Ekonomike e Kosovës, Fakulteti i Bujqësisë nga Universiteti i Prishtinës, kompania “IDC-KOS”  si dhe  Komuna e Mitrovicës.