Pallatet më të bukura në Brandenburg të Prusisë

Pallatet më të bukura në Brandenburg të Prusisë

Kështjellat e mrekullueshme deri më sot përfaqësojnë fuqinë e kaluar të Prusisë në Gjermaninë veri-lindore.

Përveç pallatit të tyre kryesor në Berlin, familja Hohenzollern kishte shumë ndërtesa madhështore të ndërtuara në Brandenburg.

Kjo familje u ngrit në zonën rreth qytetit të Hechingen në Swabia gjatë shekullit të 11 dhe mori emrin e tyre nga Kalaja e Hohenzollern.

Pallati Sanssouci

Pallati i Ri

 

Pallati Charlottenhof

Pallati Babelsberg

Pallati i Mermereve

Pallati Cecilienhof

Pallati Caputh

Pallati i Mbretit Wusterhausen

Pallati i Paretz 

Pallati Oranienburg

Pallati Rheinsberg