KEDS vendos 28 shtylla të reja elektrike në fshatin Dyz të Podujevës

KEDS vendos 28 shtylla të reja elektrike në fshatin Dyz të Podujevës

Ekipet e KEDS përgjatë muajit qershor kanë qenë të angazhuar në projektin Dyzi 3, duke instaluar trafostacioni e ri së bashku me 28-të shtyllat e tensionit të ulët dhe të mesëm.

Me këtë projekt, po bëhet ripërtrirja e rrejtit që do i shërbejë banorëve të fshatit Dyz, të cilët në të kaluarën janë ballafaquar me shumë probleme për shkak të vjetërsisë dhe gjendjes së rëndë të rrjetit që ata kishin deri më tani.

Rrjeti i ri shtrihet përgjatë fshatit në 1.12 km, duke kaluar edhe në një pjesë malore të vendit. Në foto mund të shihni gjendjen e rrjetit të vjetër krahasuar me rrjetin e ri tashmë të instaluar: Shtylla të tensionit të ulët, këndore: 17 copë, shtylla të tensionit të ulët, bartëse: 10 copë dhe shtylla të tensionit të mesëm 1.

Image may contain: sky and outdoorImage may contain: sky, grass, cloud, tree, outdoor and nature

Autor: RTKlive