Arsyet pse duhet të konsumoni sallatën jeshile çdo ditë

Arsyet pse duhet të konsumoni sallatën jeshile çdo ditë

Sallata jeshile është një ndër produktet më të konsumuara nga e gjithë botë, por jo ë gjitha vlerat e saj ushqyese janë të njohura.

Disa nga këta vlera mund t’i gjeni më poshtë.

Salla jeshile e lufton pagjumësinë, e gjitha kjo falë një përbërësit të saj lactocarium që ndihmon në rregullimin e gjumit.

Po ashtu e lufton edhe aneminë, pasi që përmban acid folik dhe vitaminë B12, dy elemente që së bashku me hekurin ndihmojnë në prodhimin e rruazave të kuqe.

Dhe sallata jeshile dihet se ka përbërës të pasur me vitaminë C dhe A, të cilat e parandalojnë kancerin, si dhe përmbajta e saj me vitaminë K ndihmon në prodhimin e faktorëve të koagulimit në mëlçi.