​Jahjaga: Paqja Kosovë-Serbi s`arrihet pa u adresuar krimet e luftës

​Jahjaga: Paqja Kosovë-Serbi s`arrihet pa u adresuar krimet e luftës

Ish-presidentja Atifete Jahjaga, tha se paqja mes dy vendeve nuk mund të arrihet pa u adresuar krimet e kryera gjatë luftës. Për filmin e shfaqur sot, Jahjaga uroi që të japë kurajë dhe shpresë për të kërkuar.

"Rreth 20 mijë gra e burra kanë qenë cak i dhunës gjatë luftës dhe fatkeqësisht kryerësit janë ende të lirë. Nevojat e të mbijetuarve janë ende në rrugë tonë dhe kërkesa e tyre kryesore është drejtësia. E kemi obligim moral të gjithë ne që t'iu ofrojmë një jetë më të dinjitetshme të gjitha viktima të dhunës", u shpreh ajo.


MË SHUME NGA Aktuale