iPhone i parë 5G arrin vitin e ardhshëm

iPhone i parë 5G arrin vitin e ardhshëm

Një nga burimet më të besueshme të informacionit rreth pajisjeve Apple, analisti Ming-Chi Kuo, pohon se iPhone i parë 5G do të shfaqet në 2020.

Tashmë është thënë se Apple mund të ofrojë telefonin e saj të parë 5G deri në vitin 2020, por më herët u mendua se ai mund të përdorte procesorin e Intel, kështu që më vonë u bë e qartë se kjo nuk do të ndodhte.

Apple, në fakt, është bashkuar me Qualcomm për të detyruar Intel të ndalë prodhimin e modemit 5G.

Kuo pretendon se iPhone 5G do të vijë me ekran 5.4 inç dhe 6.7 inç. Një nga tre modelet e iPhone do të jetë më i lirë - pasardhësi 6.1 inç i iPhone XR, i cili do të mbetet në mbështetje të LTE. Ai do të jetë e disponueshëm në ngjyrat "live" dhe do të përdorë një ekran OLED, ndërsa XR aktual përdor panel LCD më të lirë. Kjo do të thotë që çdo model i iPhone në vitin 2020 do të ketë një ekran OLED.

Kuo pret që të gjitha modelet të mbështesin rrjetin 5G deri në vitin 2021. Apple ka shansin të kalojë nga Qualcomm në modemet e veta në vitin 2022 ose 2023.

 


MË SHUME NGA Tech