Tsipras: Maqedonia Veriore i ka plotësuar kriteret për negociata me BE

Tsipras: Maqedonia Veriore i ka plotësuar kriteret për negociata me BE

Kryeministri grek Aleksis Tsipras deklaroi në një intervistë televizive se shtyrja e negociatave për aderim të Maqedonisë së Veriut në BE nuk është për shkak të moskryerjes së reformave të kërkuara, por për shkaqe procedurale

Sipas Tsiprasit krerët e shteteve-anëtare të BE-së janë të mendimit se gjatë tetorit do të fillojë procesi i aderimit, sepse Maqedonia e Veriut i ka zbatuar kriteret dhe reformat e domosdoshme.