Investim 2 miliardë euro, Volkswagen zgjedh shtetin ku do ta hap fabrikën

Investim 2 miliardë euro, Volkswagen zgjedh shtetin ku do ta hap fabrikën

Volkswagen siç duket ka zgjedhur Turqinë si një vendndodhje të re për një fabrikë të automjeteve të reja. Ndërkohë, kompania dëshiron të përqendrojë linjat e saj të prodhimit gjerman në automjetet elektrike.

Lista e markës gjermane fillimisht kishte pesë shtete si opsion, por zgjedhjet që nga ajo kohë janë ngushtuar në Turqi dhe Bullgari, raporton Hurriyet Daily News. Gjatë tre muajve të fundit, zyrtarët e VW kanë bërë vizita dhe bisedime në dy vendet kandidate.

Megjithatë, sipas medias gjermane Frankfurter Allgemeine Zeitung, kryetari i VW, Herbert Diess, ishte në Turqi javën e kaluar për të diskutuar çështjet e infrastrukturës për një fabrikë të mundshme që mund të hapte në krahinën perëndimore të Manisa. Shefi gjithashtu thuhet se ka zhvilluar bisedime me zyrtarë qeveritarë në kryeqytetin e Turqisë, Ankaranë.

Herën e fundit që një kompani automobilistike investoi shumë në Turqi ishte në vitin 1997 me Toyota dhe Honda. Sidoqoftë, toka e thyer në Manisa do të ishte një hap i madh përpara për ekonominë turke, veçanërisht nëse VW fillon të prodhojë modele të shumëfishta me vlerë të lartë në vend.

Ky investim pritet të kap vlerën 2 miliardë euro.