Ine Soreide do të qëndrojë për vizitë punë në Maqedoninë e Veriut

Ine Soreide do të qëndrojë për vizitë punë në Maqedoninë e Veriut

Ministrja e Punëve të Jashtme e Norvegjisë, Ine Soreide sot do të qëndrojë për vizitë pune në Maqedoninë e Veriut.

Sipas agjendës, ajo do të duhet të zhvillojë takim me shefin e diplomacisë së RMV-së, Nikolla Dimitrov.

Siç kanë njoftuar nga ministria për punë të jashtme Soreide dhe Dimitrov do të flasin për anëtarësimin e plotëfuqishëm të vendit në Aleancën Veriatlantike, si dhe për dinamikën e zhvillimit të marëdhënieve bilaterale ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Norvegjisë.

Shefja e diplomacisë Norvegjeze gjatë kohës së qëndrimit të saj do të takohet me Kryeministrin Zoran Zaev dhe me zv/kryeministrin për çështje evropiane, Bujar Osmani./Alsat