Nicki Minaj anulon koncertet në Arabinë Saudite

Nicki Minaj anulon koncertet në Arabinë Saudite

Reperja Nicki Minaj anuloi performancën e planifikuar për javën e ardhshme në Arabinë Saudite, në mbështetje të të drejtave të grave dhe komunitetit LGBT.

Performanca e saj në festivalin në Jeddah shkaktoi një protestë nga kritikët e të drejtave të njerëzve në vend.

Ndërsa të tjerë ngritën pyetje se si veshjet dhe tekstet e saj do të priteshin në mbretërinë ultra-konservatore.

Arabia Saudite po përpiqet të lehtësojë kufizimet në botën e argëtimit dhe të inkurajojë rritjen në sektorin e arteve.

Të dhënat mbi të drejtat e njeriut të vendit u intensifikuan pas vrasjes së gazetarit Jamal Khashoggi në konsullatën saudite në Stamboll tetorin e kaluar.

Në mars, mbretëria tërhoqi kritika të mëtejshme kur çoi në gjyq 10 aktivistë të të drejtave të grave.

Të premten, Fondacioni për të Drejtat e Njeriut me bazë në SHBA shkroi një letër të hapur për Minaj duke i kërkuar asaj të tërhiqej nga festivali i 18 korrikut.