KRU: Për gjendjen pas vërshimeve në Prishtinë fajtore është komuna

KRU: Për gjendjen pas vërshimeve në Prishtinë fajtore është komuna

Linjat e Kanalizimit (ujërat fekale) në Prishtinë janë në shumicë linja të vjetra, të cilat janë dimensionuar dhe vendosur shumë kohë më përpara.

KRU Prishtina përmes një komunikate për media thekson se sistemet e kanalizimeve janë të përbashkëta ( Atmosferike dhe Fekale) dhe kjo e rëndon dukshëm gjendjen e funksionimit në rastet kur ka reshje të vrullshme apo të shumta shiu.

“Përderisa Prishtina pothuajse në çdo lagje ka pësuar ndryshime në ndërtime të larta – objekte banesore – rritje e tejskajshme e numrit të banorëve, është dashtë që Komuna e Prishtinës të intervenoj edhe në infrastrukturën ekzistuese gjë që nuk është bërë prandaj, kjo me automatizëm ndikon në ngarkesë më të madhe shkarkuese të sistemit të kanalizimit dhe përmbytje në shumë lokacione brenda qytetit”, thuhet në komunikatë.

“Me Komunën e Prishtinës jemi në kontakte rreth këtyre çështjeve, konkretisht me drejtorinë për Investime Kapitale, ku në disa raste janë bashkërenduar veprimet për zgjidhje të disa rasteve më problematike. Në bazë të takimeve që kishim kohë më parë me përfaqësuesit e tyre, na është konfirmuar që për këtë vit, nuk kanë më shumë linja buxhetore për investime në ndërrime rrjetash të kanalizimeve por bashkërisht do të ulemi dhe do i trajtojmë projektet për vitin vijues, me qëllim që të japim një zgjidhje sa më të mirë për problemet me vërshime qe janë shpeshtuar pas reshjeve te shumta gjatë këtij muaji. Ekipet e mirëmbajtjes së rrjetit të kanalizimit të KRU,,Prishtina,, sh.a. janë të gatshëm çdoherë që t’u dalin në ndihmë qytetarëve në rastet kur kemi të bëjmë me zhbllokime të pusetave të ujërave fekale, por duhet të kihet parasysh që vërshimet pas reshjeve nuk ndodhin për shkak të punës dhe përgjegjësisë tonë”, thuhet tutje.


MË SHUME NGA Nacionale