Çfarë bën foshnja kur nëna qan gjatë shtatzënisë?

Çfarë bën foshnja kur nëna qan gjatë shtatzënisë?

Hulumtimet nga Shoqata Psikologjike tregojnë se foshnja 6 muajshe në bark, ndikohet shumë nga gjendja emocionale e nënës.

Kur jeni në stres, trupi juaj liron hormonin e stresit dhe të gjitha emocionet tuaja kalojnë në placentë. Për më tepër, nëse nëna ka qenë në depresion gjatë shtatzënisë, ka shumë gjasa që edhe fëmija të përballet me depresionin në të ardhmen.

Kur qani, fëmija juaj fillon të zhvillohet më ngadalë. Prandaj, përpiquni të jeni e lumtur dhe t’i shmangni përvojat negative. Kujdesuni për veten, bëjini gjërat që ju pëlqejnë, largohuni nga njerëzit që ju prishin qetësinë dhe relaksohuni. Zgjedheni më të mirën për ju dhe fëmijën tuaj.