Vazhdon kaosi në aeroportin e “Gatwick” pasi u anuluan shumë fluturime

Vazhdon kaosi në aeroportin e “Gatwick” pasi u anuluan shumë fluturime

Pasagjerët e Aeroportit britanik” Gatwick” kanë përjetuar kaos sot pasi fluturimet u shtynë dhe u anuluan për shkak të një ‘avarie të kontrollit të trafikut ajror’.

13 fluturime u anuluan  të cilat si dhe 39 të tjera janë shtyrë, sic raporton Daily MAL.

Dje në mbrëmje pasagjerët u lanë në aeroport pasi 26 fluturime u transferuan në aeroporte të tjera, ndërsa 28 u anuluan.

Shumë pasagjerë u ankuan se duhej të flinin në aeroport gjatë natës pasi një “emergjencë ari” u deklarua rreth orës 6 të mbrëmjes së mbrëmjes, duke sjellë aeroportin e dytë më të ngarkuar të Britanisë në një ndalesë të rëndë për dy orë.

Udhëtarët e pakënaqur e përshkruan situatën si një ‘kullotë të plotë’ me raportet e fluturimeve që shkonin në Gatëick gjithashtu të pezulluara ose të devijuara.

Aeroporti tani ka këshilluar klientët  të kontrollojnë statusin e fluturimit me linjat ajrore përkatëse para se të udhëtojnë.

Shumë kritika ka pasur pas kësaj ngjarje, këtë mëngjes një klient shkroi në tëeet se kishte pritur katër orë për bagazhin e saj dhe se nuk kishte pasur anëtarë të stafit që të ndihmonin.

Pasagjerët mund të mos jenë në gjendje të kërkojnë kompensim pasi që vonesat janë shkaktuar nga çështjet e kontrollit të trafikut ajror, megjithatë vonesat ose anulimet mund të mbulohen nga sigurimi i udhëtimit, varësisht nga lloji i politikës së marrë.

Vonesat i ngjajnë kaosit që pasoi pas një fluturimi të bazuar në aeroplan në dhjetor, gjë që e detyroi aeroportin të anulonte fluturimet duke u nisur dhe duke mbërritur në vend.