Kamerun, 93 të vdekur nga epidemia e kolerës

Kamerun, 93 të vdekur nga epidemia e kolerës

Ministria e Shëndetësisë e Kamerunit njoftoi në një deklaratë se nga fillimi i vitit 2019 në veri të vendit janë regjistruar mbi një mije raste të kolerës, prej të cilave 93 kanë rezultuar me vdekje.

Të paktën 93 persona kanë humbur jetën nga epidemia e kolerës që ka përfshirë pjesën veriore të Kamerunit që nga fillimi i vitit.

Ministria e Shëndetësisë e Kamerunit në një deklaratë njoftoi se nga fillimi i vitit 2019 në veri të vendit janë regjistruar mbi një mije raste të kolerës, prej të cilave 93 kanë rezultuar me vdekje.

Nga kolera në Kamerun më së shumti janë prekur rajonet veriore.

Kolera është sëmundje ngjitëse epidemike akute që shkaktohet nga virusi "Vibrio" dhe karakterizohet me diarre, humbje ekstreme të lëngjeve dhe elektroliteve dhe dehidrim të rëndë.