Qyteza uellsiane futet në Guinness për rrugën më të pjerrët në botë

Qyteza uellsiane futet në Guinness për rrugën më të pjerrët në botë

Rruga “Ffordd Pen Llech” që ndodhet në veri të Uellsit është futur në librin Guinness pasi u verifikua pjerrtësia e saj prej 37.45%.

Banorët e qytezës Harlech e festuan këtë arritje edhe pse shprehën keqardhje që ky titull iu mor një rruge në Zelandën e Re.

Deri para pak ditësh, rruga më e pjerrët në botë ishte ajo “Baldwin Street” në Dunedin të Zelandës, pjerrtësia e të cilës ishte 35%.

Banorët kanë qenë ata të cilët kanë realizuar fushata dhe kanë ftuar jurinë e Guinness për të vërtetuar pretendimet se rruga e tyre ishte më e pjerrëta.

Ata ia arritën qëllimit dhe për këtë kanë qenë shumë të gëzuar.