Çdo stinë ka perimet dhe frutat e saj, çdo muaj duhet të hani këto ushqime

Çdo stinë ka perimet dhe frutat e saj, çdo muaj duhet të hani këto ushqime

Planifikoni të blini frutat dhe perimet gjatë sezoneve të tyre dhe jo vetëm që do t’i shijoni më shumë,por  do të kurseni dhe para.

Klinika Cleveland raporton se spinaqi mund të ofrojë deri në tre herë më shumë vitaminë C kur konsumohet në sezonin e shtatorit deri në tetor.

Nëse nuk e dini se kush është periudha ekzakte frutave apo e perimeve dhe kur duhet ti blini ato më poshtë mund të lexoni kohën e saktë të secilit prej tyre:

Janar: Brokoli; Lakra; lulelakër; qitro; Kale; Limoni; portokall; mandarina.

Shkurt: Brokoli; Brumë; Lakra; lulelakër; qitros; Kale; Limon; portokall; mandarina.

Mars: Argjinare; brokoli; lakër Brukseli; lulelakër; Sallatë jeshile; kërpudha; ananas; rrepa;

Prill: Argjinare; ashparag; brokoli; lulelakër; kërpudha;  ananas; rrepa; Bizele

Maj: Kajsi; karçof; ashparag; qershi; mango; Okër; ananas; rrepa; Bizele; luleshtrydhe; kungull

Qershor: Kajsi; boronica; pjepër; qershi; misër; Kivi; mango; Pjeshka; luleshtrydhe; shalqi; kungull

Korrik: Kajsi; manaferra; boronica; pjepër; misër; tranguj; Bishtaja; Kivi; mango; Okra; Pjeshka; kumbulla; boronica; luleshtrydhe; Domate; shalqi; kungull i njomë

Gusht: kungull; Mollë; kajsi; boronica; pjepër; misër; tranguj; patëllxhan; fiq; Bishtaja; Kivi; mango; Okër; Pjeshka ; speca; kumbulla; luleshtrydhe; Kungull; Domate; shalqi.

Shtator: kungull; Mollë; panxhar; Kungull ; pjepër; lulelakër; patëllxhan; fiqtë; rrush; Bishtaja; mango; Kërpudha; Speca; shegë; Kunguj; spinaq; Patate e ëmbël; Domate

Tetor: kungull; Mollë; panxhar; brokoli; lakër brukseli;Lakra; lulelakër; rrush; Kërpudha; shegë; spinaq; Patate e ëmbël.

Nëntori: Panxhar; brokoli; Lakra; lulelakër; kërpudha; portokall; dardha; shegë; spinaq; Patate e ëmbël; mandarina.

Dhjetor: Brokoli; Lakra; lulelakër; qitro; Kale; Kërpudha ; portokall; papaja; dardha; shegë; Patate e ëmbël; mandarina.