Instagram po e fsheh numrin e pëlqimeve në postime

Instagram po e fsheh numrin e pëlqimeve në postime

Instagram-i po e fsheh numrin e pëlqimeve nëpër postime në disa vende, duke përfshirë Australinë dhe Japoninë, me qëllim për të “hequr presionin” mbi përdoruesit.

Testimet filluan të enjten, që do të thotë përdoruesit do të shohin një emër përdoruesi “dhe të tjerët” poshtë postimeve, në vend të numrit të të gjitha pëlqimeve.

Përdoruesit e Instagramit ende mund të shohin numrin e pëlqimeve që postimet e tyre marrin.

Ka shqetësime që platformat e mediave sociale mund të kontribuojnë në vetëvlerësim të ulët dhe ndjenjat e pamjaftueshmërisë në të rinjtë.

Instagrami nisi një testim të ngjashëm në Kanada në maj dhe testi i ri po qarkullon në Australi, Zelandë të Re, Irlandë, Itali, Japoni dhe Brazil.