Këshilla për të reduktuar nivelin e stresit

Këshilla për të reduktuar nivelin e stresit

Nëse nuk dimë të përballemi mirë me stresin, plakemi shpejt, na dëmtohen aftësitë kognitive, nuk kemi energji të mjaftueshme dhe nuk jemi mjaft aktivë, por as të kthjellët.

Prandaj gjeni më poshtë disa këshilla si të përballeni me stresin:

1. Mbani një qëndrim pozitiv.
2. Pranoni faktin që ka ngjarje të cilat nuk mund t’i kontrollosh.
3. Tregohuni të hapur në vend që të tregoheni agresivë. “Shpallni” ndjenjat, opinionet dhe besimet tuaj në vend që të tregoheni të mërzitur, të justifikoheni apo pasivë.
4. Mësoni dhe praktikoni disa teknika relaksimi.
5. Bëni ushtrime fizike rregullisht. Trupi dhe mendja juaj mund ta përballojë më lehtë stresin kur është në formë të mirë.
6. Ushqehuni shëndetshëm. Trupi juaj ka nevojë të marrë veten nga ngjarje stresuese.
7. Mos u bëni të varur nga alkooli për të përballuar stresin.
8. Kërkoni mbështetje dhe ndihmë nga miqtë.
9. Mësoni të menaxhoni kohën efektivisht.