Shpërthimi i Ebolas në Kongo përhapet edhe në provincën e tretë

Shpërthimi i Ebolas në Kongo përhapet edhe në provincën e tretë

Shpërthimi i Ebolas në Republikën Demokratike të Kongos është përhapur në një provincë të tretë, me dy raste të prekura nga virusi dhe një vdekje të konfirmuar.

Zyrtarët njoftuan se virusi vrasës kishte arritur në Kivun e Jugut, më shumë se 700 km në jug të vendit ku u zbulua përhapja e parë.

Viktima e fundit është një grua 26 vjeçare. Një nga fëmijët e saj i cili gjithashtu testoi pozitivisht për Ebola është ende i gjallë dhe po trajtohet.

Deri më tani, rastet janë përqendruar kryesisht në provincën e Kivusë Veriore dhe Ituri.

Por ka shenja në rritje se shpërthimi po spiralizohet pasi rastet po shfaqen qindra metra larg.

Më shumë se 1.900 njerëz kanë vdekur nga Ebola në Kongo në vitin e kaluar, duke goditur të paktën 2.850 njerëz, tregojnë shifrat.

Officials announced the killer virus had reached South Kivu which borders the countries of Rwanda and Burundi, and is only separated from Tanzania and Zambia by a lake. Until now, cases have mostly been centered in the province of North Kivu and neighbouring Ituri