Rusia imiton Spanjën, plas “lufta” me domate

Rusia imiton Spanjën, plas “lufta” me domate

Qindra rusë e kanë kaluar ditën e djeshme të zhytur në domate, në një imitim të spanjolles “La Tomatina” që po zhvillohet në Shën Pjetërsburg.

20 ton domate i kanë hedhur njëri-tjetrit rusët në festivalin që zhvillohet për herë të parë në këtë qytet.

Për të marrë pjesë në event duhet të paguaje 15 euro. Përveç luftës me domate, organizatorët bënin të mundur edhe një luftë me ujë më pas për shpëlarje dhe në fund festë në disko.