Varvitsiotis: Po ndjekim hapat e Shkupit

Varvitsiotis: Po ndjekim hapat e Shkupit

Shfaqja e irredentizmit dhe shkelja e qeverisjes të së drejtës mund të kenë ndikim të drejtpërdrejt mbi procesin pranimit në BE për vendin fqinjë, ministri i jashtëm alternativë të Greqisë, Miltiadis Varvitsiotis për gazetën greke “Real News”, ku shtoi se qeveria greke po ndjek hapat e qeverisë së Shkupit.

Varvitsiotis e përsëriti qëndrimin se ka trashëguar një marrëveshje të dëmshme që ka nënshkruar qeveria e SIRIZA-s “duke u distancuar nga armët biseduese dhe pozicioneve kombëtare të vendit, të konstatuara me marrëveshjen e përkohshme edhe në Bukuresht, njofton AIM.

“Qeveria jonë po ndjek hapat e qeverisë së Shkupit dhe për çdo rast nuk do të lejojë shfaqjen e irredentizmit dhe shkeljen e qeverisjes të së drejtës, me çka do të kishte ndikim të drejtpërdrejt në procesin integrues në Bashkimin Evropian”, tha Varvitsiotis.