Pse ecja është një nga stërvitjet më të mira për zemrën?

Pse ecja është një nga stërvitjet më të mira për zemrën?

Nëse ideja juaj për një stërvitje të efektshme kardio përfshin vrapim në distancë të gjatë, çiklizëm me intensitet të lartë ose një klasë të fuqishme të gjimnastikës, do të keni të drejtë, por do të lini jashtë një aktivitet të thjeshtë, por efektiv.

Ecja e shpejtë është një stërvitje e shkëlqyer kardio që mund të bëhet brenda ose jashtë, në çdo kohë të ditës ose natës, dhe pa nevojë për anëtarësim në palestër ose shumë pajisje speciale.

E tëra që ju nevojitet për një stërvitje në këmbë është një palë këpucë të rehatshme dhe të guximshme dhe motivimi për t’i veshur dhe për t’u ngritur në këmbë.

Ky artikull do të marrë një vështrim më të afërt në përfitimet e ecjes si ushtrime kardio, dhe se si mund të rritni palestrën dhe shëndetin tuaj duke vendosur pak spec në hapin tuaj.

A është ecja një lloj i mirë i ushtrimeve kardio?

Kardio është e shkurtër për “kardiovaskulare”, që do të thotë se përfshin zemrën (kardio) dhe enët e gjakut (vaskulare). Kardio gjithashtu përdoret në mënyrë të ndërsjellë me aerobik, që do të thotë “me ajër”.

Një stërvitje e mirë kardio e bën zemrën tuaj të pompohet më e fortë dhe më e shpejtë, duke lëvizur gjakun e pasur me oksigjen në mënyrë më efikase në të gjithë muskujt, organet dhe indet në të gjithë trupin tuaj.

Ju mund ta shoqëroni të gjithë atë veprim të pompimit të gjakut me vrapimin dhe të pyesni veten, “A po ecën kardio?” E vërteta është se çdo aktivitet që merr zemrën dhe mushkëritë, si dhe grupet e tua të mëdha të muskujve, të punosh më shumë mund të konsiderohet ushtrim aerobik ose kardio . Një shëtitje e shpejtë i bën të gjitha ato gjëra.

Cilat janë përfitimet e ecjes?

Ka shumë përfitime të ecjes përveç rritjes së aftësive tuaja kardiovaskulare. Një rutinë e rregullt e shpejtë në këmbë mund të ndihmojë:

ulni rrezikun për sëmundje të zemrës, goditje në tru dhe diabet

përmirësojnë rrjedhën e gjakut

menaxhoni presionin e lartë të gjakut

përmirësojnë nivelet e kolesterolit

kontrolloni nivelet e sheqerit në gjak

ndërtoni muskuj dhe kocka më të forta

mbaj nën kontroll peshën tënde

përmirësoni gjumin tuaj

rrit nivelin e energjisë

të përmirësojë funksionimin e trurit

përmirësojë ekuilibrin dhe koordinimin.